Global Risk Management

Specialister i skræddersyede risikostyringsværktøjer

Global Risk Management er en dansk familieejet virksomhed med hovedsæde i Middelfart, der arbejder med finansiel risikostyring af energi.

Global Risk Management hjælper sine kunder med at sikre deres priser på køb og salg af energi og hjælper dermed til at skabe sikkerhed i energibudgetterne. Global Risk Management handler på de finansielle markeder med alle slags energiprodukter. Det er alt fra el til naturgas, biodiesel og almindelig olie.

»Vi er specialister i skræddersyede risikostyringsløsninger, som passer til kundernes behov,« siger Daniel Wiksel, der er Energy Risk Manager i Global Risk Management.   

Global Risk Management hjælper sine kunder med at indgå fastprisaftaler ved køb og salg af energi på baggrund af handel på de finansielle markeder. Detter er et alternativ til at lave fastprisaftalen direkte hos virksomhedens fysiske energileverandør.

»Fordelene ved den finansielle afdækning, som vi foretager, er blandt andet øget fleksibilitet, for eksempel i forbindelse med valg af leverandør. Derudover giver finansiel afdækning mulighed for, at man nedlukker en eventuel afdækning med en modsatrettet handel på markedsvilkår,« siger Daniel Wiksel.     

Et eksempel er, hvis kunde X køber strøm ved en leverandør til markedspris, hvor prisen bevæger sig op og ned. Hvis kunde X gerne vil have vished for prisen på strøm det næste år, er der to alternativer:

»Enten kan de prøve at få en fast pris hos leverandøren, alternativt kan de lave en finansiel fastprisaftale ved os. I det sidste tilfælde køber de stadig strømmen hos leverandøren til variabel pris, og så lægger vi en finansiel aftale på toppen, der sikrer kunden en fast indkøbspris,« siger han.         

Global Risk Management har kontorer i Middelfart, København og Singapore. De handler med alle typer virksomheder globalt, alt fra energileverandører, transportvirksomheder til selskaber med høj energiintensitet i produktionen.  

Følg Global Risk Management